Over mij

Ik ben Patricia van Ginneken eigenaar van de hondenschool Intens Hondenplezier. Getrouwd met Remko en samen hebben wij 5 Shiba’s. Sinds wij onze eerste hond hebben ben ik steeds meer te weten gekomen over het hoe, wat en waar van het hondenleven. Ik ben er achter gekomen dat het me enorm aanspreekt. Hoe meer ik te weten ben gekomen hoe sterker ik er van overtuigd ben dat er veel mensen niet weten hoe ze ook met hun hond kunnen omgaan en dat ze daarbij hulp kunnen gebruiken.

Hoe dat gegaan is kunt u hier lezen.Patricia van Ginneken met puppy in rugzak

In 2001 kregen we onze Keiko en gingen daarmee naar puppycursus. Op die school werd een hondenvakantie georganiseerd en wij schreven ons in. Overdag met de honden bezig zijn en ’s avonds kregen wij theorie les. Wauw wat super. De hele theorie achter de hond trok meteen mijn aandacht.

We besloten na een tijdje dat we er een tweede Shiba (Rontu) bij wilde en misschien zouden we daar dan wel eens een nestje mee willen fokken. Dat gebeurde in 2005 en wat een mooie belevenis was dat zeg. We hadden toen al besloten om daar een puppy van te houden (Miyuki). Naast die gebeurtenis kreeg ik nog niet genoeg van de theorie achter de hond. Verschillende cursussen/opleidingen en workshops volgde ik.

Bij het 6 nestje gebeurde minder leuke dingen, maar dat mocht ook de pret niet drukken. Van 1 pup kon ik geen afstand doen (Tastu), omdat we hem met de papfles hebben groot gebracht. Wat voor band je dan gelijk met die hond hebt is niet meer normaal, hij is super. Ook toen was ik het hondenleven nog niet moe en schreef me in voor de opleiding Kynologisch gedragstherapeut.

Ondertussen hebben we Yumi er nog bij gekregen. We willen namelijk verlopig nog niet ophouden met puppy’s opvoeden en dat zou wel gebeuren als we er geen teefje meer bij zouden nemen.

We doen met onze eigen honden eigenlijk van alles. Wandelen, gehoorzaamheid, behendigheid, shows, fokken, maar alles op een leuke manier en vooral voor de gezelligheid.