Juniorplezier

Weer een stapje verder in de ontwikkeling van de hond. Communiceren en de omgang met je hond staat voorop in deze cursus. Met de clicker in onze hand laten wij de hond bepalen wanneer hij zijn beloning krijgt, maar wij doen dat alleen om zijn gedrag te vormen  naar onze wensen. Het blijft o zo belangrijk om plezier tijdens de training te hebben, omdat de hond graag voor je werkt als het leuk is.

Einddoel voor de hond:

  • Aandacht: op het commando “let op” of de naam van de hond, moet de hond naar ons kijken en mee lopen.
  • Volgen aan de riem: de hond moet links volgen zonder strakke lijn, inclusief bochten, met aandacht voor zijn baas.
  • Naast: de hond moet op het commando links naast de baas gaan zitten.
  • Zitten, liggen en staan en dan ook nog blijven: de hond moet op commando gaan zitten, liggen of staan, terwijl de baas een halve cirkel op 3 mtr afstand om hem heen loopt.
  • Komen: de hond moet komen op het bevel of op het fluitsignaal over een afstand van minimaal 10 meter. Lichaamstaal, zeker bij het netjes voor komen zitten, is toegestaan.

Einddoel baasje:

  • Commando’s: de baas moet voor ieder commando een alternatief lichaamstaal gebaar kennen, aangezien hij daarmee de hond het commando in oorsprong heeft aangeleerd. Alle vocale commando’s mogen (is zelfs wenselijk) ondersteund worden met de bijbehorende lichaamstaal.
  • Relatie: de baas moet met de hond kunnen spelen en oefeningen als de tunnel kunnen laten uitvoeren. De hond mag geen angst tonen en moet duidelijk plezier hebben in wat zij samen doen.

Deze cursus bestaat uit 5 lessen van 45 minuten praktijk + 15 minuten theorie en 5 lessen van een uur. Omdat we voornamelijk 1 op 1 trainen is het zeer intensief voor de hond en daarom maar lessen van 45 minuten. Kosten € 225,00. Trainingslocatie: Daar waar de hond in het dagelijks leven komt (gewoon thuis en in de omgeving dus), maar nu gaan we ook naar het bos, winkelcentra enz.